.

Нашите разлики

Ние вярваме, че не трябва да нанасяме вреда на хората и планетата

You are here

Ние вярваме, че не трябва да нанасяме вреда на хората и планетата

ROMABIO има нова визия и перспектива за бояджийската индустрия.

Нашите продукти са БИО (биологични), направени от природата. Те не са акрилни или латексови бои. Нашите продукти са създадени от минерали и eко-устойчиви ресурси, а не от петролни продукти. Прекарахме години в изследване и сътрудничество с биолози и химици, за да създадем нашите иновативни покрития и да измислим как древните технологии да се използват върху към модерните повърхности. Всичко това успяхме да съчетаем, използвайки чиста, модерна, минерално базирана  технология - най-новата технология след представянето и налагането на петролно базираните продукти.

Никоя друга компания за бои не е успяла да постигне това. Даже и тези, които твърдят, че са био, екологочни или зелени, все още използват акрилни или петролно базирани съставки, които могат да съдържат петролни химикали, фталати, биоциди, високи нива на общи летливи органични съединение (ЛОС) и винаги определено количество ЛОС. Минералните бои променят играта в полза по-чиста околна среда и здрава планета. Нашите бои са нетоксични, не предизвикват или влошават астма, не допринасят за Синдрома на Болната Сграда (СБС), не предизвикват рак или засягат имунната система на човека и са хипоалергенни.

 

Вижте по-отблизо

 

 

Минералните бои ROMABIO работят по напълно различен начин, в сравнение с акрилните

Дишане
 • Микрокристалната структура на нашите минерални бои позволява на въздуха и влагата да преминават през повърността към основата, осигурявайки добра циркулация на въздуха.

 • Нашите минерални бои осигуряват до 95% паропропускливост, когато са нанесени върху нови небоядисани повърхности.

Дълготрайност
 • Микрокристалните връзки, формирани от нашите минерални бои, създават много по-дълготрайни покрития.

 • Дълготрайните покрития означават по-рядко пребоядисване, съответно спестявайки разходи за материали и труд, както и намаляване на въглеродния отпечатък.

Сияйност и Цвят
 • Поради динамичното пречупване на светлината, породено от високото минерално съдържание на боите ни, цветовите ни палитри са изключително жизнени и красиви, предоставяйки повече дълбочина и светлина.

 • Използването на натурални, земни оксидни оцветители в боите ни, позволява постигането на UV устойчивост и предоставя десетилетия издръжливост без загуба на цвят, за разлика от акрилните бои, които могат значително да избледнеят с времето.

Устойчивост на мухъл
 • Поради високото минерално съдържание и естествено високата си алкалност , нашите минерални бои са  естествено устойчиви на мухъл и плесен.

 • Поради молекулярната си структура и по-ниско ниво на pH, акрилните бои са по-склонни към развитие на мухъл.

Без мирис и без токсини
 • Нашите минерални бои не съдържат разтворители, не съдържат никакви летливи органични съединения (ЛОС) и имат изключително ниски нива на общи ЛОС, нямат мирис, безвредни са и не отделят токсини.

 • Акрилните бои могат да съдържат комбинация от разтворители, петролни химикали, фталати, биоциди и винаги определено количество ЛОС и общи ЛОС.

Огнеустойчиви
 • Нашите минерални бои по своята същност са невъзпламеними и имат отлична устойчивост, както и реакция на огън.

 • Акрилните бои съдържат петролни химикали и акрилати, които е по-вероятно да горят в огън.

Еко устойчивост
 • Основната свързваща съставка в нашите минерални бои е калиевият силикат - естествена природна суровина.

 • За да се получи акрилна боя, чрез химични процеси на петролна преработка се създават акрилни смоли, които на свой ред се смесват и свързват с допълнителни агенти.